Teràpia gestalt adults

“La teva visió esdevindrà més clara solament quan miris dintre teu… aquell que mira cap a fora somia, qui mira en el seu interior, desperta” (C.G. Jung)

Inclosa en les conegudes com teràpies humanistes, la teràpia Gestalt entén que la persona tendeix a l’autorealització i que compta amb els recursos necessaris i saludables per al seu desenvolupament. No obstant això, durant el creixement la persona va incorporant idees i fantasies que van passant de generació en generació com a funcions de suport al contacte social -modals, patrons d’estètica, coneixements, idees familiars,  etc.   i que interrompen el procés natural.

L’abordatge terapèutic gestàltic ens porta  a una major consciencia personal  i a estar centrats en el temps present, alhora que ens condueix a una més gran responsabilitat de la persona en els processos en que està immersa.  D’altra banda, aquest enfocament terapèutic, cerca l’espontaneïtat,  la vivència d’allò dolorós  o el sentiment en front del control, l’evitació o la racionalització.

A qui li és útil la teràpia Gestalt?

La Teràpia Gestalt es mostra eficaç tant en persones que desitgen aprofundir en l’auto coneixement i interessades en el seu creixement personal com en persones que busquen suport extern per afrontar circumstàncies concretes com poden ser problemes relacionals, autoestima, tristesa, apatia, dificultats de contacte i comunicació, conflictes sense resoldre, pèrdues, ruptures, acompanyament en el dol, etapes de transició personal o professional, soledat, depressió, ansietat o estrès.

Abordatge:

El procés terapèutic ensenya al client a viure el present i cada sessió és un assaig per a aconseguir això. El material bàsic de treball són les vivències del moment amb les s’exploren les maneres d’interpretar els fets i de reaccionar del client. Es descobreixen sensacions, pensaments, creences, defenses i recursos que ajuden o limiten. Es fan propostes per dirigir l’atenció a aspectes obvis que sovint passen desapercebuts, així com per descobrir noves mirades i nous recursos per gestionar les pròpies necessitats.

En definitiva, la Gestalt inclou un treball corporal, mental, emocional i, a vegades, espiritual, confiant en la capacitat de autoregulació del organisme i proposant la recerca de l’ autenticitat i la coherència interna.

Canvis esperats:

– Ampliar la consciència o coneixement que la persona té de si mateixa.

– Augmentar la llibertat per actuar amb eficàcia en l’ambient.

-Assumir la propietat i responsabilitat de la vida i de la teràpia

– Ampliar el repertori de conductes en diversitat de situacions, estimulant les àrees de més competència de la persona.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s