Teràpia gestalt infantil

“Vaig ensenyar la meva obra mestra a les persones grans i els vaig preguntar si el dibuix els feia por..

Em van respondre: “¿Per què hauria de fer por un barret?”

El meu dibuix no representava un barret. Representava una boa que digeria un elefant. Aleshores vaig dibuixar l’interior de la boa, perquè les persones grans ho poguessin entendre. Sempre necessiten explicacions.” El petit Príncep, Antoine de Saint-Exupéry

La teràpia gestalt creu en les potencialitats del nen i la seva tendència a la salut i el creixement. els esdeveniments i models que els nen s’anirà trobant poden posar-los en situacions que a vegades no sap resoldre per si sol, ni tampoc amb l’ajut dels pares, és llavors quan cal plantejar-nos iniciar una teràpia.

Puc ajudar-vos a fer front a problemàtiques diverses com per exemple, dificultats d’expressió i/o relació, separació dels pares, noves parelles, gelos excessius entre germans, malalties, morts de membres de la familia, pors, depressions, tristesa,… en definitiva, tot tipus de situacions en les que al nen li necessita ajut per a integrar-les.

Una teràpia amb nens o nenes inclou sempre un treball amb els pares per tal d’apropar-los i implicar-los en el procés, així com també, en ocasions, amb altres adults i grups de referència.

La manera de entendre el món d’adults i nens és diferent, els primers ho fan des del pensament i les paraules mentre que els segons ho fan des de les emocions a les que difícilment poden posar nom, això fa que sovint la comunicació entre pares i fills, mestres i alumnes, etc, no sigui tan fluida com hauria de ser. És per això que la metodologia de la teràpia, és bàsicament lúdica, adaptant-la a cada nen, per arribar al nen i no a l’ inrevés. Treballo amb tècniques i recursos molt diversos per a aconseguir que el nen expressi allò que l’angoixa i el bloqueja i així disminuir, poc a poc, el seu nivell d’angoixa.

En resum, la teràpia te l’objectiu d’ajudar al nen a coneixes més, a mirar al seu interior, a posar paraules als seus sentiments, a identificar sensacions corporals i a trobar recursos nous i més adequats per a tirar endavant.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s